HVAC-Tips Og Triks

HVAC-Tips Og Triks Du Trenger Å Vite

Hvis tanken på en HVAC-svikt får deg til å skrape deg i hodet og lure på hva du ville gjort under en slik hendelse, er du ikke alene. Nøkkelen til å vite hvordan man skal håndtere slike arrangementer er å bruke litt tid på å lære å ansette best mulig fagfolk. Informasjonen nedenfor kan tjene som bare ressursen du trenger.

Når en entreprenør gir deg en referanseliste, må du bruke den. Ring folkene på listen og spør om kvaliteten på arbeidet, hvor nært de kom til sitatet og om arbeidet ble fullført i henhold til den lovede tidslinjen.

Få en avtale med en VVS-entreprenør skriftlig. Noen entreprenører prøver å hoppe over dette trinnet og belaste kundene en formue. Hvis du har en viss pris og garanti skriftlig, kan de ikke gå tilbake og endre denne informasjonen. Hvis de gjør det, kan de ha en søksmål på hendene.

For å unngå problemer med klimaanlegget, må du holde all vegetasjon minst to meter unna utedelen. Enheten skal være fri for vegetasjon på alle sider og oppover. Når du klipper plenen, retter du gressklippene vekk fra luftstrømsenheten. Dette vil forhindre at gress kommer inn i klimaanlegget og gjør det feil.

Du bør være sikker på å bytte luftfilter til HVAC-systemet en gang hver sjette måned. Forsømmelse av dette kan føre til at støvpartikler tetter til luftkanalene. I sin tur vil ikke systemet ditt fungere ordentlig, og du vil finne at regningene dine går opp. Det er verdt å bruke tid på å rengjøre filtrene.

Ikke la hjemmet ditt overopphetes. Klimaanlegg kan bare virkelig kjøle hjemmet ditt ned 20 grader eller så innen en rimelig tidsperiode. Et hjem som er over hundre grader blir bare avkjølt til rundt åtti. Når du tar i betraktning fuktighet, kan dette fremdeles være farlig varmt for menneskekroppen i ro.

Rengjør filtrene! Hvis du har et vindusapparat klimaanlegg, vil det være et filter rett under grillen du kan støvsuge. Hvis du har en ovn eller utendørs enheter, vil de også ha filtre som skal rengjøres eller byttes ut. Et skittent filter kan gjøre enheten ineffektiv eller til og med la den bli overopphetet.

Bytt klimaanleggsfilter hvert kvartal, eller fire ganger i året. Dette holder ikke bare luften som kommer inn i hjemmet lettere og renere å puste, det tar mye stress av selve AC-enheten. Du får nyte helse, pengebesparelser og redusert energiforbruk helt samtidig.

Når du sammenligner nytt HVAC-system, må du se på energivurderingen for hver enhet. Jo høyere de er, jo bedre blir de. Effektivitet vil ikke bare gjøre hjemmet ditt raskere, men det vil spare deg for energiregningene når du kjører den nye enheten.

Vet du hva du skal gjøre hvis klimaanlegget eller ovnssystemet skulle svikte akkurat når du trengte det mest? Så lenge du har brukt litt tid på å lære om hva som er en fantastisk profesjonell VVS-tjenesteperson, bør du svare bekreftende. Hold rådene ovenfor nyttige, og du vil aldri gå galt.

Comments are closed.